Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Vermogensbeheer

Elise van Beek | 10/05/2022 | Advertorial

4 redenen om te kiezen voor vermogensbeheer

Wil je ondanks de lage rente je vermogen toch laten groeien? Vermogensbeheer is hiervoor een zeer goede oplossing. Wij leggen je precies uit hoe het werkt en wat de valkuilen zijn.

Vermogensbeheer, wat is dat eigenlijk?

Kies je voor vermogensbeheer? Dan zal je vermogen beheerd worden door personen die gespecialiseerd zijn in vermogensbeheer. Zij gaan op gepaste wijze met jouw kapitaal aan de slag om het te laten renderen door middel van beleggingen. Dit alles gaat in overleg met jou als belegger. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de grootte van de investering en de hoeveelheid risico’s. De vermogensbeheerder zal jouw kapitaal beleggen in verschillende beleggings categorieën zoals obligaties en aandelen. Vermogensbeheer kan uitgevoerd worden op zowel collectieve als individuele basis.

Individueel vermogensbeheer

Individueel vermogensbeheer is vooral populair onder beleggers die behoefte hebben aan persoonlijk contact wanneer ze beleggen. De beleggingsportefeuille wordt aangepast naar de wensen en behoeftes van jou als belegger. Er worden individuele afspraken gemaakt over de vrijheden van de vermogensbeheerder wanneer het aankoopt op aan- en verkoopbeslissingen en de manier waarop de vermogensbeheerder zijn voortgang deelt met de belegger. In de meeste gevallen zullen de resultaten jaarlijks besproken worden gedurende een persoonlijk gesprek. Ook wanneer er in de tussentijd speciale ontwikkelingen plaatsvinden zal de vermogensbeheerder contact opnemen met de belegger. Door deze manier van beleggen is de vermogensbeheerder veel tijd kwijt aan het onderzoeken en kiezen van de juiste beslissing. Dit maakt individueel vermogensbeheer een van de duurdere manieren van beleggen.

Collectief vermogensbeheer

Bij collectief vermogensbeheer wordt er gebruik gemaakt van meerdere risicoprofielen, deze zijn vooraf al gemaakt. De profielen zijn gespreid over verschillende bedrijven waardoor het rendement en risico van de profielen verschillend is. Kies je voor slechts één profiel dan zal jouw vermogen, gezamenlijk met het vermogen van beleggers met hetzelfde gekozen profiel, belegt met hetzelfde profiel. Een vermogensbeheerder is hierdoor een hoop minder tijd kwijt aan het uitkiezen van de juiste beleggingen. De kosten die je betaalt voor collectief vermogensbeheer zijn dan ook lager dan de kosten van individueel vermogensbeheer. Echter heb je wel minder vrije keus bij deze vorm van beleggen.

Verdiep je gratis in de mogelijkheden van vermogensbeheer

Heb je inmiddels een mooi vermogen opgebouwd en overweeg je om een deel hiervan te gaan beleggen? Zelf beleggen is enorm tijdrovend en kan risicovol zijn. Bij Care IS begrijpen wij dat u verliezen zo veel mogelijk wilt beperken. Laat uw geld daarom beleggen door de beste vermogensbeheerder van Nederland!

De voordelen wanneer je kiest voor individueel vermogensbeheer

Kennis en ervaring

Start je met beleggen zonder enige ervaring van de financiële markt? Dan kan dit knap lastig zijn. Vaak is het noodzaak de markt waarin je belegt goed te begrijpen om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Een vermogensbeheerder beschikt over deze ervaring en is op de hoogte van de vele valkuilen die beleggen met zich mee brengt. Voor een vermogensbeheerder is het daarom veel eenvoudiger de risico’s duidelijk ik kaart te brengen en deze mee te nemen in een weloverwogen beslissing. Laat je je vermogen beleggen bij een vermogensbeheerder? Dan profiteer je dus van hun kennis en ervaring.

Toegankelijkheid

Iedereen kan gebruik maken van vermogensbeheer. Mensen zonder enige kennis van beleggen kunnen door middel van een vermogensbeheer toch een hoog rendement behalen. Echter is individueel vermogensbeheer pas beschikbaar vanaf een hoger startkapitaal. Vaak is de instapdrempel hier €100.000,-. Het vermogen wordt individueel belegd en niet samengevoegd met dat van anderen. Wil je liever beleggen met een kleiner bedrag? Dan is collectief vermogensbeheer de beste keus.

Persoonlijk beleggen

Persoonlijke aandacht staat bij individueel vermogensbeheer centraal. In het gesprek tussen de belegger en vermogensbeheerder worden de wensen van de belegger besproken. De vermogensbeheerder houdt de belegger op de hoogte van de tussentijdse voortgang. De belegging is uit handen gegeven maar de belegger blijft wel nauw betrokken.

Tijd

Wanneer je ervoor kiest je belegging te laten beheren door derden, dan zul je hiermee een hoop tijd besparen. Wanneer je je eigen investering beheert zul je regelmatig onderzoek moeten doen naar de ontwikkelingen op de markt om de juiste beslissingen te kunnen maken. Ben je een beginnende belegger of heb je geen tijd voor het beheren van je eigen portefeuille, dan is individueel vermogensbeheer een uitstekende oplossing.

Enkele nadelen

Ondanks de mogelijkheid tot het behalen van een hoog rendement en veel vrijheid heeft individueel vermogensbeheer ook enkele nadelen.

Instapdrempel

Om je vermogen individueel te laten beheren is er meer geld nodig dan bij een collectieve belegging. Dit omdat je geld niet samengevoegd wordt met het geld van anderen. Daarnaast wordt de belegging volledig gedaan op basis van jouw wensen en behoeftes. Vaak is individueel vermogensbeheer dan ook pas mogelijk vanaf €100.000,-.

Beheerkosten

De vermogensbeheerder maakt een plan op basis van jou persoonlijke wensen en rapporteert regelmatig de huidige gang van zaken. Vaak wordt er een procentuele vergoeding afgesproken in ruil voor de werkzaamheden van de vermogensbeheerder. Deze wordt van het behaalde rendement afgetrokken waarna vervolgens de winst zal worden berekend.