Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Beleggertips

Mede mogelijk gemaakt door:
Elise van Beek | 02/08/2021

Laat je spaargeld voor je werken met 3 onmisbare beleggingstips

Een kenner zal weten dat het actief beheren van een beleggingsfonds vaak hogere kosten met zich mee brengt. Gek want ze leveren vaak niet meer rendement op dan passieve fondsen die een stuk goedkoper zijn. Een passief fonds volt de prestaties van verschillende indexen zoals bijvoorbeeld de AEX. Dit wil niet zeggen dat er geen actieve beleggingsfondsen bestaan die de moeite en hoge kosten niet waard zijn. Er bestaan ontzettend veel opties, maar hoe bepaal je met zo veel keus welk beleggingsfonds nou het beste bij jou past? We hebben een aantal tips op een rij gezet om je opweg te helpen.

Het fondshuis

Een kijkje nemen in de uitgaves van het fondshuis kan ook geen kwaad. Voor wie werken zij nou eigenlijk echt? Zijn ze er voor de belangen van de beleggers of juist alleen gericht op het eigenbelang? Het is het beste wanneer een fondshuis zich enkel richt op fondsen waarin ze gespecialiseerd zijn. Dat houdt wel in dat het fondsaanbod daardoor beperkter wordt.

Omdat het leuk is

Wist je dat een op de drie beleggers belegd omdat ze het leuk vinden of voor de uitdaging? Ruim de helft van alle beleggers heeft als doel het vermogen te kunnen behouden. Slechts 1 op de 8 beleggers wil graag een groter vermogen creëren.

Het team

De prestaties van het beleggingsfonds zijn afhankelijk van de beleggingen die worden uitgekozen door het team. Het is daarom erg belangrijk dat je een fonds uitkiest waarbij de beslissingen door een goed team worden gemaakt. Zo beschikt een goed fonds over een team dat groot genoeg is om te kunnen verzekeren dat alle beleggingen beoordeeld kunnen worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat het een vast team is, dat zorgt direct voor de nodige ervaring en kennis.

Wat is het plan?

Zoek altijd uit wat het plan van een beleggingsfonds is. Wan zijn bijvoorbeeld de doelstellingen en wat is de filosofie? En passen deze doelen en filosofie bij de beleggingen waar het fonds voor kiest? Het uiteindelijke plan moet de fondsbeheerder genoeg ruimte geven om beleggingen in te kunnen kopen waarvan zij denken dat die het fonds helpen en onderscheidend maken van andere fondsen.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.