Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Beleggen met een plan

Mede mogelijk gemaakt door:
Thlerry Janson | 22/10/2021

De 4 beste tips bij het kopen van aandelen

Met het kopen en verkopen van aandelen valt er een hoop rendement te behalen. Echter brengt dit ook de nodige risico's met zich mee. Wil jij weten of deze beleggingsvorm iets voor jou is? Meermetbeleggen geeft je graag de allerbeste tips.

1. Ga voor de beleggingsvorm die het beste bij je past

Als eerste zul je moeten overwegen of handelen in aandelen iets is dat bij je past. Er bestaan namelijk veel alternatieven die een stuk gemakkelijker zijn. Het kopen van aandelen is slechts één van de vele beleggingsopties. Het kopen van aandelen staat erom bekend dat het meer kennis en ervaring vereist en is daarom fout gevoeliger. Je kunt altijd kiezen om gebruik te maken van beleggingsfondsen, mixfondsen of vermogensbeheer.

2. Begin met een plan

De meeste beleggers die kiezen voor het zelf kopen en verkopen van aandelen doen dit omdat ze er plezier uit halen. Naast het feit dat dit natuurlijk erg belangrijk is neemt dit ook een zeker gevaar met zich mee. De voornaamste reden om te starten met beleggen is het behalen van rendement op je (spaar)geld. Het is belangrijk dat hier een doel bij vastgesteld wordt voor de lange termijn. Zo behaal je het beste resultaat. Heb je nog geen beleggingsplan? Maak dan gebruik van dit gratis informatiepakket. Zo wordt het beginnen met beleggen gemakkelijker gemaakt.

3. Kennis is macht

De nodige basiskennis is nodig want wat zijn aandelen precies? En hoe bepaal je de specifieke waarde van een aandeel?

Er zijn veel brokers die een fundamentele analyse verzorgen. Hierdoor kun je gemakkelijk de waarde van een aandeel bepalen. Daarnaast kun je gebruik maken van de gebruik maken van de aangeboden technische analyses. Dit maakt het mogelijk om grafieken te kunnen interpeteren en op basis hiervan een koop- of verkoop moment te kunnen bepalen.

4. Weet wat je koopt

Je maakt het jezelf gemakkelijk door de beleggen in producten die je begrijpt. Volgens de strategie die Warren Buffet, een groot zakenman in Amerika, is het belangrijk dat je meerdere redenen op kunt schrijven om te investeren in een product. Wanneer je dit niet kunt, koop je het aandeel niet.

Ditzelfde geldt ook voor het type product waar je in investeert. Je kunt bij de broker via wie je aandelen koopt kiezen tussen verschillende opties, futures, CFD’s, of turbo’s. Deze producten worden gebruikt om het rendement te verhogen. Laat je alleen niet te snel verleiden. Meer rendement betekent vaak ook meer risico. Beleg daarom alleen als je het product volledig begrijpt.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.