Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Beleggen met een plan

Mede mogelijk gemaakt door:

Waarom nu het perfecte moment is om te beleggen in vastgoed

Voor een langere tijd is investeren in vastgoed altijd iets geweest wat enkel beschikbaar was voor professionele partijen zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Momenteel is het ook voor particulieren mogelijk om te kunnen beleggen in vastgoed. Dit kan eenvoudig via een vastgoedfonds waarbij je al vanaf een relatief laag bedrag in kunt stappen. Op dit moment is beleggen in vastgoed erg populair, wij leggen je uit waarom nu het perfecte moment is om te beginnen.

1. Profiteer van de vastgoedmarkt

Wanneer de waarde van het vastgoed stijgt in de portefeuille, dan zul je daarvan mee profiteren bij de verkoop. Wanneer er met winst wordt verkocht, zul je in ratio een deel van de winst uitgekeerd krijgen. Gedurende de afgelopen periode is er een constante stijging te zien in verschillende categorieën vastgoed is dit potentieel winstgevend.

2. Lage rentes werken in je voordeel

Wanneer je in vastgoed belegd behaal je op dit moment veel voordeel met de huidige lage rentes. Doe je een aanschaf van beleggingsvastgoed dan is er meestal sprake van zo’n 60% bankfinanciering. Doordat de rentes momenteel erg laag zijn valt deze voordelig uit. Er blijft van de huurinkomsten meer rendement over. Dit rendement kan vervolgens weer uitgekeerd worden aan de deelnemers.

3. Een constante uitkering

Beleg je via een vastgoedfonds, dan wordt je voor een relatief klein bedrag mede-eigenaar van het vastgoed en kun je mee profiteren van de (huur)opbrengsten. Hierdoor krijg je als fondsdeelnemer regelmatig een rendementsuitkering. Deze uitkering ontvang je normaal gesproken elke 3 maanden en kan een mooie toevoeging zijn op bijvoorbeeld je huidige inkomen of pensioen.

4. Geen invloed van de beurs

De vastgoedmarkt wordt nauwelijks beïnvloed door de fluctuaties op de beurs. Daarnaast heeft de inflatie een positieve invloed op de vastgoedmarkt. Wanneer de inflatie namelijk toeneemt dan zullen de huizenprijzen stijgen door de indexatie. Daarmee neemt direct ook het rendement toe.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.