Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Vermogen

Elise van Beek | 16/09/2022 | Advertorial

De 3 beste beleggingen tijdens mindere tijden

Veel beleggers voelen de bui al hangen, en verwachten een mogelijke recessie. Tijdens een terugval dalen de winsten uit beleggingen vaak fors, veel beleggers zijn dan ook op zoek naar manieren om hun vermogen te behouden en zelfs tijdens een mindere periodes te laten groeien. Wij hebben de 3 beste beleggingen tijdens periodes van terugval voor je opgesomd!

1. Edelmetaal

Als rendementen dalen stappen veel beleggers over naar edelmetalen. Glimmende metalen zoals goud en zilver behouden vaak beter waarde dan aandelen of obligaties. 

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in edelmetalen. Allereerst is het mogelijk om fysieke edelmetalen aan te kopen, wat het kopen en verkopen van de belegging ingewikkelder maakt. Het is ook mogelijk om aandelen te kopen in edelmetalen, het grote voordeel hiervan is dat het kopen en verkopen hiervan zeer eenvoudig is. 

2. Beleggen in vastgoed

Vastgoed is één van de meest stabiele beleggingen, en levert over het algemeen zowel in goede als in slechte tijden rendement op. Er is namelijk vrijwel altijd vraag naar woningen, vooral in een dichtbevolkt land als Nederland. Omdat de inkomsten voortkomen uit huur ben je niet zo afhankelijk van de marktschommelingen in bijvoorbeeld de aandelenmarkt. 

Dit maakt vastgoed een zeer interessante belegging, ondanks dat er vaak wel een fors vermogen nodig is om te kunnen beginnen. Gelukkig kan ook gebruik worden gemaakt van vastgoed-obligaties. Hiermee kan er vanaf relatief kleine bedragen in vastgoed worden belegd, en ervaar je ook weinig nadelen en risico's zoals bijvoorbeeld leegstand of onderhoud. 

3. Beleggen in crisis aandelen

Tijdens periodes van terugval worden sommige aandelen harder getroffen dan anderen. Waar aandelen van luxe goederen vaak dalen zijn er bijvoorbeeld ook producten die noodzakelijk zijn en zelfs in tijden van crisis zullen worden gekocht. Dit maakt sommige aandelen in crisistijd sterker dan anderen. Neem bijvoorbeeld Unilever, een bedrijf dat een breed scala A-merken verkoopt voor een hoog marge. Zelfs in crisistijden zullen de producten van Unilever hoogstwaarschijnlijk worden gekocht, waardoor het aannemelijk is dat het aandeel relatief goed blijft presteren. Hetzelfde geldt voor grote supermarktketens zoals Ahold. Dit is echter nooit een gegeven.  

Wist je dat de cryptomarkt vaak tegengesteld beweegt aan de aandelenmarkt?

De cryptomarkt staat los van de aandelenmarkt en heeft hierdoor andere marktbewegingen. Het toevoegen van crypto aan de portefeuille kan in tijden van terugval een interessante keuze zijn. Doormiddel van een cryptofonds kun je gebruikmaken van de expertise van ervaren beheerders en algoritmes, op deze manier verklein je de kans dat je de verkeerde munten koopt of emotionele keuzes maakt. Je kunt de brochure gratis aanvragen door op onderstaande knop te klikken!