Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Beleggen in vastgoed

Mede mogelijk gemaakt door:

Veel gemaakte fouten bij het beleggen in vastgoed

Wanneer het over beleggen in vastgoed gaat is er een overvloed aan informatie te vinden voor het gegarandeerde succes. Belangrijker dan de stappen die je moet ondernemen voor dit succes zijn de valkuilen die je zeker moet vermijden.

Fout 1. Emoties gaan voor verstand

Wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat kopen voor privé gebruik dan zal de beslissing voor 90% gebaseerd zijn op emoties en voor enkel 10% rationele logica. Begrijpelijk omdat dit het thuis moet zijn voor jou en je eventuele gezin hier op zal groeien. Jezelf ergens thuis voelen is dan van groot belang. Echter, bij het investeren in vastgoed is gevoelsmatig beslissingen nemen een veel fout die veel voorkomend is. Probeer dit dan ook kosten wat het kost te vermijden.

Emoties en geld

Door je te laten lijden door emoties ben je snel geneigd te veel of juist te weinig te investeren in een pand of vastgoedfonds. Dit zorgt ervoor dat je vooraf bepaalde beleggingsdoelen steeds lastiger te behalen worden. Investeer daarom altijd op basis van een analytisch onderzoek. Levert de vastgoedbelegging in winst en opbrengst op wat je minimaal voor ogen hebt?

Fout 2. Geen geduld

Er zijn veel mensen die starten met beleggen met als doel miljonair te worden. Daarbij nemen ze aan dat beleggen in ontroerend goed hen snel naar het gewenste financiële verlangen zal brengen. In de realiteit blijkt dit anders te zijn. Een belegging in vastgoed is een strategische vorm van beleggen die enig geduld vergt. De grootste reden hiervoor is dat wanneer je investeert in vastgoed de liquiditeit en volatiliteit die bij andere activaklassen (aandelen) wel aanwezig zijn, ontbreekt. Dit betekent dus dat je met ontroerend goed niet zo snel moet kopen en verkopen gezien de illiquide aard.

Fout 3. Slecht voorbereid zijn

Het daadwerkelijk begrijpen van de vastgoedmarkt vergt een hoop tijd. Zelfs voor vele experts blijft het lastig het cyclische karakter van de vastgoedmarkt goed te kunnen doorgronden. Je moet dus niet denken na het volgen van enkele seminars en / of het doornemen van een aantal brochure’s en boeken dat je dan precies weet waarin te moeten investeren. Je kunt uiteindelijk nooit te veel te weten te komen over je belegging. Het is daarom altijd mogelijk om een advies gesprek aan te gaan en gratis informatie op te vragen.