Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Waarom in vastgoed investeren zo interessant is

Je wilt je vermogen voor je laten werken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Er zijn verschillende mogelijkheden en steeds meer mensen kiezen voor een vastgoed investering. Wij vertellen je waarom iedereen hiervoor kiest. 

1. Inflatie

Aandelen in vastgoed worden minder beïnvloed door inflatie ten opzichte van sparen. Wanneer de prijzen stijgen dan stijgen over het algemeen de huurprijzen en de waarde van het vastgoed mee. De investeringen die jij hebt gemaakt behouden dan dus gewoon hun waarde. Daarnaast wordt investeren in vastgoed gezien als een goede optie wanneer je het risico wilt spreiden. Wanneer je bijvoorbeeld al belegd in aandelen op de beurs dan kan een investering in vastgoed een mooie toevoeging zijn. Deze investering beschermd je namelijk tegen de sterke schommelingen van de beurs.

2. Rendement

Een belangrijk voordeel, een die vaak genoemd wordt, is het rendement dat behaald kan worden wanneer je investeert in vastgoed. Zo kun je bijvoorbeeld rendement behalen in de vorm van huurinkomsten of wanneer het pand bijvoorbeeld in waarde toeneemt. Je kunt maandelijks profijt hebben van een vastgoedinvestering. Daarnaast wordt vastgoed over het algemeen ook steeds meer waard. Dat is rendement wat je op de lange termijn dus behaalt. Echter is het ook wel eens voor gekomen dat de waarde in een periode flink kan dalen. Denk hierbij aan het jaar 2008. Wanneer je je geld op korte termijn niet nodig hebt is dit echter geen probleem, er is namelijk nog genoeg tijd over voor de waarde om opnieuw te stijgen.

3. Risico's

Is beleggen in vastgoed risico vrij? Nee, net als bij andere beleggingsvormen zijn er risico’s verbonden aan deze belegging. Het is daarom altijd verstandig advies te vragen van een expert en je goed te verdiepen voordat je begint aan het beleggen in vastgoed. Zo zijn er veel organisaties waar je een gratis brochure aan kunt vragen die je thuis door kunt nemen.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.

Item #1