Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Met zekerheid
beleggen in vastgoed

Mede mogelijk gemaakt door:

Met zekerheid beleggen in vastgoed

Dat de populariteit van beleggen in vastgoed flink is gestegen zal niemand zijn ontgaan.

Hier zelf aan mee doen leek enkel mogelijk voor de vermogende elite. Dit komt voornamelijk door een enorm hoge instapdrempel en gebrek aan transparantie en garantie.

Maar waarom is investeren in vastgoed dan alsnog zo populair?

Deze populariteit heeft verschillende redenen. De voornaamste reden is het beeld dat velen hebben wanneer ze aan vastgoed denken. De particuliere belegger baseert dit vaak op een persoonlijke ervaring. Zo kijken zij bijvoorbeeld naar de waarde van hun eigen woning om te kunnen bepalen of investeren in vastgoed zal renderen. Vervolgens wordt hun gevoel bevestigd door dat wat er in de media geschreven wordt over een stijging van de prijzen en het woningtekort.

Daarnaast zorgen de historisch lage spaarrentes ook voor dat men opzoek gaat naar een andere manier om rendement op hun spaargeld te kunnen behalen.

Welke opties zijn er voor een vastgoedbelegging?

Er zijn twee mogelijkheden om te kunnen beleggen in vastgoed: direct en indirect beleggen. Wanneer je kiest voor een directe belegging worden er een of meerdere panden gekocht. Hier word je dan zelf de eigenaar van. Dit pand kan een woonhuis zijn maar ook een appartement, kantoorpand, winkelpand, etc. Wanneer je kiest voor een indirecte belegging koop je aandelen in een vastgoedproject. Je koopt als het ware een deel van de gehele bundel. De onderliggende vastgoed objecten worden beheerd door een fonds, vennootschap maatschap of andere entiteit. Deze vorm van beleggen is een stuk zorgelozer dan wanneer je direct belegt. Je hoeft niet ten alle tijden paraat te staan voor huurders.

Spreiding is key

De beste tip die er voor beleggers is: spreid het risico. Het is niet verstandig om al je geld op één winnend paard in te zetten. Zou je bijvoorbeeld al je geld hebben ingezet op winkelpanden, dan had je nu behoorlijke klappen gekregen door de opkomst van internet winkels en het grote aantal faillisementen als gevolg van de coronacrisis.

Spreiding is niet voor iedere belegger weg gelegd maar wanneer je in de mogelijkheid bent dit te kunnen doen dan is een evenwichtige portefeuille door verschillende vastgoedbeleggingen zeker aan te raden. Wanneer je voor een goede vermogensbeheerder kiest zal je spreiding zorgvuldig worden afgedekt. Kies hierbij wel voor vastgoedbeleggingen in verschillende segmenten, zo zorg je ervoor dat je risico optimaal gespreid wordt.