Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

De risico's van beleggen

Mede mogelijk gemaakt door:
Elise van Beek | 07/07/2021

De 5 grootste misverstanden over beleggen

Denk jij dat beleggen alleen voor mensen met vermogen is die veel verstand van de beurs hebben? Het idee van beleggen is voor velen spannend maar het is laagdrempeliger dan je denkt. Wij hebben de grootste misvattingen op rij gezet. 

1. Je kunt in één keer al je geld kwijtraken

Het is bekent dat beleggen risico’s met zich mee brengt. Echter kun je alleen je geld in één keer kwijtraken wanneer je dit in een bedrijf hebt geïnvesteerd en dit bedrijf vervolgens failliet zou gaan. Om dit risico te verlagen is het belangrijk dat je jouw beleggingen verspreid over verschillende bedrijven en / of sectoren. Belangrijk om rekening mee te houden is dat het spreiden van risico gepaard gaan met het behalen van minder rendement op je belegging.

2. Beleggen is alleen voor de rijken

Om te beginnen met beleggen hoef je niet heel veel geld te bezitten. Op een smallere beurs is het mogelijk om met een kleinere inleg te starten. Daarnaast zijn er genoeg fondsen die een lagere inzet accepteren. Beleggen is vaak voor een langer termijn. Je geld krijgt op deze manier tijd om te groeien.

Check-up

Wist je dat de helft van de beleggers elke week minimaal één keer kijkt naar de waarde van zijn aandelen of portefeuille? Van de beleggers die laten beleggen in vermogensbeheer kijkt maar 13% dagelijks. 33% kijkt slechts één keer per jaar! 

3. Je moet constant de beurzen in de gaten houden

Het is niet nodig om de hele dag met je belegging bezig te zijn. Je kunt je geld bijvoorbeeld ook laten beleggen met een beleggingsfonds. Hierdoor hoef je er zelf nauwelijks naar om te kijken. Een expert maakt dan alle keuzes voor je. Via een app of de website is het dan mogelijk je investering in de gaten te houden. Als je van plan bent om voor een langere periode te beleggen is het daarnaast ook af te raden de koersen constant in de gaten te houden. Je kunt beslissingen namelijk ook maken op basis van emoties. Wanneer de koers bijvoorbeeld daalt zul je geneigd zijn direct te verkopen, dit is niet altijd de beste keus. Zorg wel dat je op de hoogte blijft van de markt, check dit bijvoorbeeld een keer per week op een vast moment.

4. Om te kunnen beleggen moet je de beurs begrijpen

Beleggen is voor iedereen. Je hoeft echt niet alle details van de beurzen te weten. Weet je niet zoveel van beleggen en heb je ook geen motivatie je hierin te verdiepen? Dan is het verstandig je geld te beleggen in een beleggingsfonds. Zij houden de cijfers in de gaten en maken de beslissingen voor je.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

5. Het perfecte moment om te starten bestaat

Velen wachten op een specifiek moment om in te stappen. Helaas bestaat dit ideale moment niet. Gaat het goed met de beurzen? Dan koop je jouw aandelen wellicht te duur. Gaan de cijfers naar beneden? Dan weet je niet of ze al op een dieptepunt zijn of dat jouw inzet nog verder in waarde zal dalen. Een manier om dit op te lossen is door te spreiden. Zo zet je dus niet al je geld direct in een keer in maar blijf je bij een vast bedrag per maand. De ene maand zul je wat duurder kopen en de andere maand goedkoper maar het gemiddelde zal gelijk worden getrokken.

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.