Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Hoe start je met vermogensbeheer?

Je geld door een vermogensbeheerder is in theorie niet erg lastig. Je gaat opzoek naar een vermogensbeheerder, geeft hem je belegbaar vermogen en verder regelt de vermogensbeheerder de rest. Wat veel lastiger is, is bepalen hoeveel van je vermogen je daadwerkelijk wilt gaan beleggen en door wie je dit wilt laten doen. Meermetbeleggen geeft je de 3 beste tips zodat jij van start kunt met vermogensbeheer.

1. Hoe veel van je vermogen wil je uiteindelijk laten beleggen

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is hoe groot het deel van je vermogen je wilt laten beleggen. Beleggen is en blijft risicovol. Het geld dat je belegd loopt dan ook een groter risico dan het geld dat op je bankrekening blijft staan.

Er zijn drie verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. 1. Wanneer heb je het geld dat je belegd nodig? 2. Wat is je beleggingsdoel? 3. Hoe erg is het wanneer de beurzen onderuit gaan?

Je vermogensbeheerder kan een inschatting maken met de hoeveelheid risico die je loopt wanneer je belegd. Wanneer je dit soort tips liever niet wil ontvangen van je vermogensbeheerder dan kun je altijd een financieel adviseur voor advies vragen.

2. Wat de juiste vermogensbeheerder is voor jou

Je hebt inmiddels besloten hoeveel geld je wilt laten beleggen. Nu moet je beslissen met wat voor soort vermogensbeheerder je in zee wilt gaan. Je kunt kiezen tussen drie verschillende vormen van vermogensbeheer. Individueel vermogensbeheer, collectief vermogensbeheer en beleggingsadvies.

  • Bij individueel vermogensbeheer wordt ervoor gezorgd dat jouw geld op een manier belegd wordt die het beste bij jou past. Wanneer je bijvoorbeeld niets met technologie hebt zal de vermogensbeheerder hier rekening mee houden en jouw geld hier niet in investeren.

  • Bij collectief vermogensbeheer wordt er een stuk minder rekening gehouden met jouw voorkeuren. Hierbij wordt er enkel gekeken naar jouw risicoprofiel. Wanneer je veel risico kunt lopen dan zal de vermogensbeheerder jouw vermogen steken in een portefeuille met een hoger risico. Kun je wat minder risico lopen, dan zal er juist gekozen worden voor een portefeuille met minder risico. Het voordeel van collectief vermogensbeheer is dat het instaptarief relatief laag ligt en je al vanaf een paar duizend euro in kunt deelnemen. De kosten die je aan de vermogensbeheerder afdraagt zijn daarbij ook een stuk lager.

  • Beleggingsadvies is net iets anders als vermogensbeheer. Dit omdat je bij beleggingsadvies enkel advies ontvangt over de verschillende opties waar je in kunt beleggen. Je maakt vervolgens zelf de keuze of je de aandelen vervolgens ook daadwerkelijk gaat kopen. Wanneer je betrokken wil blijven bij je eigen beleggingen maar geen tijd / zin hebt om je te verdiepen, dan is dit een mooie optie.

3. Een goede vermogensbeheerder vinden

Om een goede vermogensbeheerder te kunnen vinden moet je rekening houden met 4 verschillende aspecten. Is deze vermogensbeheerder gekwalificeerd? Is de vermogensbeheerder in staat jou en jouw geld op de juiste manier te begeleiden? Wat zijn de kosten waar je rekening mee moet houden? Hoe doet deze vermogensbeheerder het in vergelijking met anderen?

Controleer de door jou gekozen vermogensbeheerder altijd op de bovenste vier vragen, dan heb je de belangrijkste aspecten goed in kaart gebracht.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.