Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

De 5 belangrijkste tips voor vermogensbeheer

Onderling is er een groot verschil te zien tussen de verschillende soorten vermogensbeheerders. Door goed onderzoek en te kiezen voor de juiste vermogensbeheerder kun je een hoop geld besparen en tevens ook meer rendement behalen. Maar hoe pak je dit aan?

1. De vergunning

Als eerste is het belangrijk dat de door jou gekozen vermogensbeheerder werkt met een officiele AFM vergunning. Kijk daarom altijd even op de website van de Autoriteit Financiële Markten eom te controleren of jouw vermogensbeheerder er tussenstaat.

2. Een onafhankelijke vermogensbeheerder

Kies altijd voor een onafhankelijke vermogensbeheerder. Wanneer uw vermogensbeheerder onafhankelijk is staat een ding centraal: het belang van zijn klanten. Een beheerder kan enkel en alleen afhankelijk zijn wanneer hij een beheervergoeding bij de klant in rekening brengt. Deze vergoeding is ongeveer 1 tot 1,5% per jaar.

3. Formuleer een doelstelling

Door het formuleren van een doelstelling heb je iets om aan vast te houden. Bepaal bijvoorbeeld waarvoor het vermogen moet gaan dienen en of op termijn het kapitaal of rendement nodig is. Zo is het voor een vermogensbeheerder makkelijker om zorgvuldig met uw vermogen om te gaan. Onderzoek altijd of de werkwijze van uw vermogensbeheerder bij uw doelstellingen past.

4. Rendement

Een rendement dat de mooi is om waar te zijn? Vaak is dit ook het geval. Vraag altijd naar het rendement dat in het verleden behaald is maar hecht hier niet te veel waarde aan. Je kunt beter gaan voor een vermogensbeheerder die een gelijkmatig rendement weet te behalen, daarmee zit je uiteindelijk veiliger dan bij een incidentele hoogvlieger.

5. Stijl

Heb je een goed gevoel bij de manier waarop er belegd wordt? Vraag altijd naar meer uitleg over de gedachtengang. Vraag bijvoorbeeld altijd naar een gratis brochure zodat je je extra in kunt lezen. Onthoud: het behaalde rendement is slechts een deel van het verhaal. Ben je het daadwerkelijk eens met de manier waarom de risico’s worden beheerd?

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.