Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Velig beleggen

Mede mogelijk gemaakt door:
Elise van Beek | 28/01/2022

Denk jij snel rijk te worden van beleggen?
Beleg veilig met deze 5 tips

Een standaard hoog rendement om zo super snel rijk te worden met beleggen? Zo’n torenhoog rendement lijkt te mooi om waar te zijn en vaak is dit ook het geval, alleen niet altijd. Hoe maak je onderscheid tussen een goede en een slechte deal?

Tip 1. Als het te mooi is om waar tee zijn dan is dit vaak zo

Verschillende advertenties komen heel verleidelijk over. Dit om ervoor te zorgen dat jij overtuigt wordt. Vaak is bekend welke doelgroep op welke manier aangesproken moet worden. Zo wordt er dan vaak nog eens een rendement van minimaal 20% per maand gepresenteerd die behaald kan worden door magische formules en slimme trucjes. Totaal niet haalbaar. Let dus op, wanneer het te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook het geval.

Tip 2. Blijf opletten

Een tip die iedere belegger uit zou moeten voeren op de automatische piloot: blijf ten alle tijden goed opletten. Bij beleggen is het bekend dat dit bepaalde risico’s met zich mee brengt. Wanneer je een risico neemt moet je altijd extra goed opletten. Zo kan bij beleggen je ingelegde geld stijgen maar ook dalen in waarde. Het is daarom niet voor niets dat er wordt aangeraden om een product te kiezen die je goed begrijpt. Maak daarnaast goede afspraken met jezelf. Spreek bijvoorbeeld af hoeveel geld je maximaal in wilt leggen, zo voorkom je foute keuzes wanneer je onder druk wordt gezet.

Tip 3. Exclusiviteit

Iedereen heeft ze wel eens voorbij zien komen, advertenties waarin een bekende Nederlander vertelt dat hij de perfecte methode heeft gevonden om op een gemakkelijke manier extra geld te verdienen. Deze advertenties, welke veel te mooi zijn om waar te zijn, doen zich voor alsof ze ook nog eens exclusief voor jou beschikbaar zijn, want alleen jij krijgt ze te zien en anderen niet. Uiteindelijk beland je bij een beleggingsonderneming die zich ergens buiten onze Nederlandse grenzen bevindt en voor jou kan zorgen dat jij zonder risico een hoop rendement kunt gaan behalen. Dit maakt het verleidelijk om een hoop geld in te leggen dat je daarna kwijt bent.

Tip 4. Ga zelf op onderzoek uit

Er zijn een hoop mensen die je willen “helpen” met beleggen. Je ontvangt een ongewenst telefoontje van iemand die je verteld dat het niet uitmaakt dat je weinig ervaring hebt. Deze persoon kan jou direct helpen rendement te behalen en jouw risico’s verkleinen door goed naar jou te luisteren. Deze persoon is er vervolgens enkel en alleen op uit om jou zo veel mogelijk geld in te laten zetten dat jij vervolgens dan gewoon kwijt bent. Ga dus nooit in op mensen die zomaar persoonlijk zeggen hulp aan te kunnen bieden maar neem altijd contact op met een vermogensbeheerder of adviseur. Ga je zelf op onderzoek uit? Vraag dan om verschillende brochures en kies voor een onderwerp dat je interessant vindt of begrijpt.

Tip 5. Spanning is niet nodig

Vele online advertenties benoemen de aandelen die net op dat moment een goede groei doormaken. De aandelen waar je over praat wanneer je op een verjaardag bent. Zo zijn bedrijven zoals Microsoft erg interessant omdat deze vaak besproken worden. Het is belangrijk, dat wanneer je kiest, je niet kiest voor de hype van dat moment. Snel rijk worden is leuk maar de risico’s die dit met zich mee brengt zijn vaak minder leuk. Ga daarom voor een vertrouwelijk en rustig proces. Vergeet niet, beleggen kost tijd.