Meer met beleggen

8,7
276 reviews
Voor elke
type belegger
Ook met een
klein bedrag
De eerste stap
naar rendement

Samen beleggen

Mede mogelijk gemaakt door
Elise van Beek | 14/07/2021

Beleggen voor familie en vrienden

Het is welbekend dat het plaatsen van al je spaargeld op een spaarrekening nauwelijks tot geen rendement oplevert. Daarnaast is de negatieve rente in opkomst wat inhoudt dat je geld zult moeten gaan betalen om je vermogen op je spaarrekening te hebben. Beleggen neemt uiteraard risico’s met zich mee maar is wel een uitstekend alternatief om meer rendement op je geld te behalen. Hier ben jij van op de hoogte maar hoe zit dat met jouw vrienden en familie?

Risico aversie

Risicoaversie is een oorzaak waarom velen nog terughoudend zijn betreft beleggen. Omdat men er niet bekend mee is, dit zorgt ervoor dat mensen gebrek aan vertrouwen hebben in het resultaat. Daarnaast mist er vaak ook financiële kennis.

Financiële behoeftes

Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw vrienden en familie kunt betrekken bij beleggen? Een tip van een expert op het gebied van vermogensbeheer is om mensen aan te sporen en na te denken over hun uiteindelijke financiële doelen. “Het creëren van een beleggingscultuur hangt samen met het betrekken van mensen, zodat zij beleggen gaan zien in de context van hun financiële behoeften.”

Je eigen naam

Wist je dat je alleen onder je eigen naam mag beleggen en niet in de naam van een ander? Uiteraard mag je iemand wel van advies voorzien en mee denken. Uiteindelijk zal deze persoon zelf de handelingen uit moeten voeren. 

Te veel informatie

Het is belangrijk dat je je familie en vrienden niet overlaad met informatie over alle verschillende beleggeingsproducten of -mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld wel helpen met het opstellen van een beleggingsplan. Kijk goed of er ruimte is om te beleggen en of dit geld niet op korte termijn nodig is. Voor een beginnende belegger is het van belang dat hij of zij begrijpt dat er een lange termijnvisie nodig is. Zo zijn goede resultaten niet in een week behaalt.

Voor je start met beleggen

Het belangrijk dat je bepaalt welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn. Twijfel je? Vraag dan altijd om advies. 

Over ons

In tijden waar sparen nauwelijks tot geen rendement oplevert, neemt de vraag naar informatie over de verschillende vormen van beleggen drastisch toe. Bij Meermetbeleggen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van verschillende type beleggingsproducten die kunnen dienen als een alternatief om meer uit je vermogen te halen. Vraag m.b.v. één simpele klik informatie aan over de producten die jou aanspreken. Zo kan je eenvoudig alle producten zelf vergelijken en de producten kiezen waar jij meer rendement mee wilt behalen.